dilluns, 17 de febrer del 2020

DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU: EL SEMÀFOR DE LA PAU


El passat dijous 30 de gener es va commemorar el “Dia Escolar de la No-violència i la Pau”. En aquest dia es promou una educació basada en la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, l’amor universal, la no-violència i la pau.
És per això que el dilluns 3 de febrer des del Casal vam estar compartint què és i què significa per a nosaltres el concepte “PAU”. També vam treballar aquests valors a través d’una activitat per a analitzar com són les interaccions que tenim amb els altres i reflexionar al respecte. Aquesta activitat consistia en: EL SEMÀFOR DE LA PAU.

 










A través d’aquesta dinàmica el grup de grans va poder prendre consciència sobre com es relacionen amb els altres iguals i amb els adults. Primer, van identificar per grups quines actituds i accions tenen i reben en les seves relacions quotidianes. Tant aquelles que els allunyaven de la pau (cridar, criticar, molestar, insultar o pegar, bromes de mal gust...).
Com, al contrari, aquelles que els apropaven a la mateixa (somriure, abraçades i mostres d’afecte, bones paraules, el respecte i la tolerància...).
Van sortir moltes idees i situacions viscudes que vam poder posar en comú, i enganxar en el semàfor, d’acord amb el color corresponent. A partir d’aquí, vam buscar entre tots/es formes assertives de relacionar-nos.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada