dilluns, 27 d’abril del 2020

Un/a Sant/a Jordi/na diferent.


Hi havia una vegada un grup de nens i nenes de la Fundació Social del Raval, cadascun/a d’ells/es amb una personalitat diferent que el feia especial i inigualable.

Durant el mes de març va arribar a Catalunya un drac ferotge que havia anat passejant-se per tot el món, tancant a casa a famílies senceres per tal de no ser menjades per ell.
Això va fer que moltes persones no poguessin omplir els carrers en un dia tant assenyalat com el de Sant/a Jordi/na i gaudir de llargs passejos tot fullejant llibres i regalant roses.
Davant d’això, aquests nens i nenes van decidir que no es podien quedar de braços creuats... Necessitaven fer alguna cosa per tal de retornar a aquest dia la seva màgia característica. Així que, des de casa seva van fer un munt de manualitats, poemes i històries per tal de fer-les arribar a través de les xarxes socials a totes les persones.
No van aconseguir que el drac marxés lluny però si que van fer que per un dia la gent s’oblidés d’ell i van dibuixar un munt de somriures a totes les llars.

Esperem que rebeu amb molt d’escalf aquestes roses, cavallers, princeses, dracs, poemes i contes. Tots ells fets amb molt d’amor des de cadascuna de les llars dels infants i educadors del Grup de Grans de la Fundació Social del Raval.






POEMA “L’AMOR”, DE LA YLENIA:


L’AMOR

Blau és el cel,
blau és el mar, 
i de foc es el petó
que et vull donar.

Dues roses a l’aigua
no es poden pansir 
dos amors que s’estimen 
no es poden dividir.

Poden passar els anys i 
els pot separar la distància
però sempre els unirà
l’amor i l’ esperança.

Ylenia
FRAGMENT CONTE EMMANUEL:
Emmanuel (Narrador): Hi havia una vegada, a l’any 2020, una terrorífica criatura anomenada COVID 19, va envair tot el món i va causar molta polèmica. Aquell any va ser el més terrorífic per Barcelona, ja que aquella criatura havia envaït tota la ciutat i s’havia emportat a molta gent a la seva cova per menjar-se-la. Un dia, el COVID 19 es va emportar a la princesa de Barcelona, i el seu pare va dir a tots els homes de la ciutat que qui fos capaç de salvar a la seva filla de les garres del virus, es casaria amb ella. El Jordi Sant s’havia ofert al pare de la princesa, però aquest no es pensava que el Jordi Sant en fos capaç.

Emmanuel: Dit això, Jordi Sant va entrenar el més dur possible per matar a aquella criatura, agafant el desinfectant més poderós i entrenant per saber com llençar-li. Aquell desinfectant el va construir ell amb varis productes químics, i ell ja l’havia usat una vegada contra la CIE -10, i en aquell cas ja va acabar amb ella. Ara li tocava salvar a la filla del rei de Barcelona capturada pel COVID 19. Ell sabia que era un repte molt difícil, ja que aquella criatura era bastant poderosa i gran, llavors, va crear l'invent de l'any, que eren les “bales desinfectants”.

Irene (Princesa): Tinc una idea, Jordi Sant! Em rentaré les mans!

Emmanuel: La princesa es va rentar amb desinfectant les mans, i el Covid es va començar a caure, en concret li va caure un tros del seu cap. 

Emmanuel: Així va ser com el Covid va morir, i tothom va poder sortir de casa seva.

FELIÇ DIADA DE SANT/A JORDI/NA!!!













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada